De streek van Sirault is zeker één van de meest aangename om te voet te doorkruisen, dankzij een aantrekkelijk landelijk landschap.
Bij het verlaten van Sirault kronkelt de weg doorheen de velden. Voor ons zien we op de toppen al de klokkentoren van de kerk van Neufmaison opdoemen. Het dorpje heeft alle typische elementen van de dorpen uit deze streek: langgerekte, boerderijen en prachtige houten graanschuren zijn elementen die ons opvallen tijdens deze tocht doorheen de sfeer van...
De streek van Sirault is zeker één van de meest aangename om te voet te doorkruisen, dankzij een aantrekkelijk landelijk landschap.
Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1Brasserie de l'Abbaye de Saint-Ghislain
2Ateliers Marcel Leroy
1Brasserie de l'Abbaye de Saint-Ghislain
In het kleine dorpje Hautrage worden de bieren van deze sympathieke microbrouwerij vervaardigd. Jean-Marc Carpenier was al 20 jaar gepassioneerd als liefhebber met het brouwen van bier bezig toen hij in 2014 besliste zijn eigen merk te ontwikkelen. Mons 2015 zorgde voor een echte boost: de Brasserie de l’Abbaye de Saint Ghislain werd ingehuldigd in de tuinen van de oude brouwerij tijdens een evenement dat georganiseerd werd in het kader van Mons 2015. In 2015 bereikte de productie meer dan 60 hl. De terugkeer naar de buurthandel en kwalitatieve streekproducten laten het begin van een mooi avontuur vermoeden. Vijf in de fles gegiste bieren, met hun eigen kenmerken, zijn het resultaat van een geduldige combinatie van smaken en authenticiteit. Zo wordt de Blonde versie gebrouwen met gerstemout en hoppe waardoor de smaak het evenwicht houdt tussen zoet en bitter. De Amberkleurige versie is dan weer bitterder met aroma’s van mout en karamel. Het Bruine bier heeft de typische noten van gebrande mout en subtiele kruidige toetsen. Tenslotte is er nog de Printemps die de traditie voortzet van de verfrissende, lichte biertjes die men vroeger tijdens het werk op het veld dronk. Bezoek enkel mogelijk op afspraak
Rue Delbory, 73
7334 Saint-Ghislain
GSM. +32(0)495/56.53.41
www.abbayedesaintghislain.com
2Ateliers Marcel Leroy
Bakken is een delicaat en precies werkje. Net zoals het vervaardigen van pralines is het een echte culinaire kunst. Marcel Leroy is al meer dan 45 jaar chocolatier en hij organiseert uiterst interessante lessen... Hij leert u alle kneepjes en technieken van de goede banketbakker. Uw leraar voor één dag toont u ook hoe u pudding of speculaas kunt maken.
Lessen enkel na reservatie.
Rue de la Rivièrette, 12
7333 Saint-Ghislain
GSM. +32(0)479/71.77.74
www.aventuregourmande.be