Zie foto's (5)

van Meaurain tot Givry DE ROUTE VAN DE SMAAK

Gastronomisch ,  Via de weg in Honnelles
35.6 km
Via de weg
4h
Gemiddeld
  • Verken het Parc Naturel des Hauts-Pays met de auto, een waar luilekkerland!

    Meaurain is één van de charmante dorpjes in de Hauts-Pays. De gesloten uitstalramen van oude winkels getuigen nog van de activiteit die er vroeger heerste: handel en smokkel betekenden de tegenspoed en de rijkdom van de streek... Vanuit het dorp leidt de weg ons doorheen het rustige platteland bezaaid met hagen en fruitbomen. Van Angreau tot Givry brengt de route tal van kennismakingen
    en verrijkende menselijke...
    Verken het Parc Naturel des Hauts-Pays met de auto, een waar luilekkerland!

    Meaurain is één van de charmante dorpjes in de Hauts-Pays. De gesloten uitstalramen van oude winkels getuigen nog van de activiteit die er vroeger heerste: handel en smokkel betekenden de tegenspoed en de rijkdom van de streek... Vanuit het dorp leidt de weg ons doorheen het rustige platteland bezaaid met hagen en fruitbomen. Van Angreau tot Givry brengt de route tal van kennismakingen
    en verrijkende menselijke ontmoetingen. De ambachtslui langs deze route zijn de echte ambassadeurs van deze fascinerende streek.
  • Hoogteverschil
    291.21 m
  • Documentatie
    Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1
In de ogen van Philippe schittert een passie die al vier generaties lang wordt doorgegeven in dit luilekkerland. In
Meaurain, een dorpje binnen de grenzen van de Haut-Pays, verkoopt deze imker de gouden nectar uit zijn korven. De bijen zijn een waar levenswerk en hij doet alles om ze te koesteren en te beschermen zodat ze rustig zouden kunnen honing verzamelen.

Le Rucher du Haut-Pays
Geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 17u tot 20u
Rue de La Chapelle des Français, 2
7387 Honnelles
GSM +32 (0)479/38.64.04
www.rucherduhautpays.be
2
Camille Druart is al 30 jaar actief in haar chocolaterie. Ze innoveert er en ontwikkelt nieuwe recepten waarbij ze
handig omspringt met ingrediënten die zorgen voor een verfijnde smaak en de krachtige smaak van chocolade die altijd de bovenhand moet krijgen. Als specerijen en chocolade muzieknoten zijn, is de praline de harmonie: Camille Druart, deze autodidact, is uitgegroeid tot een meester van de smaak.
Geopend door de week van 9u tot 12u en van 14u tot 17u. Op zaterdag van 10u tot 12u30. Gesloten op vrijdag en zondag.
Rue de Boughors, 13
7387 Angreau
Tél. +32 (0)65/75.95.21
www.chocolat.be
3
De prachtige weg doorkruist het platteland in het zuiden van de Haut-Pays en leidt naar Blaugies, een landelijk dorpje ver van de drukte van de stad. De ligging van de brouwerij is niet onbelangrijk. Te midden van de velden vindt men zuiver water, de basis van een lekker biertje, aangevuld met mout en gerst afkomstig uit de lokale
landbouw. La Moneuse en La Saison d’Epeautre staan symbool voor de streek en het uitgesproken
karakter van de Haut-Pays, tussen zachtheid en bitterheid.
Bezoek aan de brouwerij enkel mogelijk op afspraak.
Rue de la Frontière, 435
7370 Dour
Tél. +32(0)65/65.03.60
www.brasseriedeblaugies.com
4
De moderne tijd gaat samen met de vakkennis van champagnemaker Filip Remue. Het domein ontstond in 2015 en is gebouwd in een windmolenpark waar aan de voet wijnranken van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc groeien. Hier komt de vorst pas erg laat door de zachte lucht die door de vleugels van de windmolens wordt
aangevoerd. Dankzij de kalkgrond en de ideale ligging van de flanken maakt men hier een brut blanc de blancs en brut rosé van topkwaliteit.
Open op woensdag en donderdag van 10u tot 17u. Op vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u.
Grand Route 58 - 7040 Quévy-le-Grand
Tel. +32(0)65/22.05.00
www.chantdeole.be
5
Ferme Fosselard stelt de wereld van de landbouw open voor het grote publiek dankzij de vele pedagogische activiteiten die er plaatsvinden. De productie van de boerderij wordt enkel in de aangrenzende winkel verkocht. De melk, de boter, het ijs en de yoghurt zijn er afkomstig van de rustige koeien van de boerderij. Wie
voorbij de grote stal wandelt, ziet de vredige en hechte band tussen mens en dier. Alles is er heerlijk zoet, net zoals de lekkere yoghurt.
Open van dinsdag tot vrijdag, van 14 tot 18u.
Op zaterdag van 9u tot 12u30 en van 14u tot
17u. Chaussée Brunehaut 35 - 7041 Quévy
Tel. +32(0)65/58.68.06
http://fermefosselard.be
291 meters hoogteverschil
  • Starthoogte : 96 m
  • Aankomsthoogte : 79 m
  • Maximale hoogte : 162 m
  • Minimale hoogte : 38 m
  • Totaal positief hoogteverschil : 291 m
  • Totaal negatief hoogteverschil : -309 m
  • Maximaal positief hoogteverschil : 24 m
  • Maximaal negatief hoogteverschil : -32 m