Pagnon Borain
Recept voor 1 kleine "Pagnon Borain"
Een echte “Pagnon Borain” klaarmaken met eenvoudige ingrediënten die iedereen in huis heeft
Bereiding: +/-15 minuten
Rusttijd deeg: 2 uur
Kooktijd: 15-20 minuten
Ingrediënten
• 150g bloem
• 50 g boter
• 15g bakkersgist (verdunnen met melk)
• 1 volledig ei
• 1 theelepel fijne suiker
• mespuntje zout
• bruine suiker (blond)
koffie
Bereiding
- Een kuiltje in de bloem maken en er in volgorde, het ei, de gesmolten boter, de bakkersgist, het zout en de suiker in gieten.
- Mengen met een vork, vervolgens met de hand. Het deeg twee uur onder een handdoek laten rijzen, op een tochtvrije plaats.
- Een bal vormen en op een vooraf met boter ingesmeerde bakvorm leggen.
- Met een doek bedekken en laten rijzen.
- In het deeg gaatjes maken met je vingers en er de bruine suiker en een paar druppels zwarte koffie in gieten.
- De volledige “pagnon” met cassonade bestrooien en 15 à 20 minuten in een oven op 200/220° graden laten bakken.
* = kop koffie
Ontdek ook onze wandelingen en partners