Een echte “Pagnon Borain” klaarmaken met eenvoudige ingrediënten die iedereen in huis heeft

Bereiding: +/-15 minuten
Rusttijd deeg: 2 uur
Kooktijd: 15-20 minuten

 

Ingrediënten

• 150g bloem
• 50 g boter
• 15g bakkersgist (verdunnen met melk)
• 1 volledig ei
• 1 theelepel fijne suiker
• mespuntje zout
• bruine suiker (blond)
koffie

Bereiding

  1. Een kuiltje in de bloem maken en er in volgorde, het ei, de gesmolten boter, de bakkersgist, het zout en de suiker in gieten.
  2. Mengen met een vork, vervolgens met de hand. Het deeg twee uur onder een handdoek laten rijzen, op een tochtvrije plaats.
  3. Een bal vormen en op een vooraf met boter ingesmeerde bakvorm leggen.
  4. Met een doek bedekken en laten rijzen.
  5. In het deeg gaatjes maken met je vingers en er de bruine suiker en een paar druppels zwarte koffie in gieten.
  6. De volledige “pagnon” met cassonade bestrooien en 15 à 20 minuten in een oven op 200/220° graden laten bakken.
"Tip: een stukje “Pagnon Borain” past het best met een goeie ‘jatte’ koffie!

* = kop koffie
 

Ontdek ook onze wandelingen en partners