Van de plattelandsherberg tot de topchefs, fijnproevers komen in de streek van Mons steeds aan hun trekken.
De natuur heeft hier goed haar werk gedaan! De vruchtbare grond in de streek rond Mons heeft heel wat te bieden: de groenten zoals de asperges van Jurbise, het fruit en zelfs de wijngaarden van Quévy zijn rijk aan geuren en smaken. Dankzij de ambachtelijke kennis van de mens worden die natuurlijke producten op de boerderij gekweekt en verwerkt tot ham, terrines, gevogelte, honing..
Net zoals de producten in de slagerij van Anne & Michel Picron, de kazen van Jacquy Cange of die van Petite Vacresse!

Alle smaken zijn uit de natuur afkomstig. Bier staat symbool voor de streek en voor het uitgesproken karakter van de Borinage. En ook de kunst van het brouwen heeft er alle belang bij beroep te doen op precisie en knowhow: de ambachtelijke brouwerijen zetten een eeuwenoude traditie voort. Dit zo dorstlessende seizoensbier werd indertijd gebrouwen om de hooioogst te vieren. Nu jonge brouwers in de dorpen rond Mons de ambachten van hun voorouders opnieuw aanleren, worden ook de hooifeesten in de 21ste eeuw nieuw leven ingeblazen. Bieren zoals “ l’Abbaye des Rocs”, “Deseveaux” of “l’Abbaye de Saint-Ghislain” passen uitstekend bij de chocoladesmaken van ambachtelijke chocolatiers zoals Ann Douteur, Georges Doutrelepont of Camille Druart.
Mons: een ideale streek voor fijnproevers.

 

Het volledige aanbod in het kader van “La Wallonie Gourmande” vind je hier!

  • De partnerwinkels
  • De partnerrestaurants
  • De events in het kader van “La Wallonie Gourmande”
  • Ervaringen voor het hele gezin

Ontdek ook onze recepten en onze wandelingen